Audi - opinie

Audi 100 2.3 E (1992 rok) 

W miesiącu marcu przy wymianie oleju podjąłem decyzję o dolaniu ceramizera do silnika. Jeżdżę samochodem AUDI 100 2.3 E z 92 roku o bliżej nieokreślonym przebiegu. Po dłuższym postoju pojazdu, na przykład po nocy w trakcie odpalania słychać było stukot szklanek, który po chwili milkł. Po zastosowaniu ceramizera objaw ten ustąpił. Niestety innych parametrów nie mierzyłem. 
Robert Rogala


AUDI A3

Rok produkcji: 1999 
Pojemność silnika: 1.9 TDI silnik ASV 
Przebieg: 275 000 km (2dawki do silnika i do paliwa) 

Opinia: Przejechalem jakies 8tys km od zastosowania, po ok 1tys km czuc bylo juz ze autko jak by zyskalo na Momencie obrotowym, lepiej sobie radzi. I spalanie spadlo, i to naprawde widocznie. Spalanie mi sie teraz przy takiej samej jezdzie utrzymuje na 4,6l na 100km wedlug komputera pokladowego wczesniej bylo 4,8 do 5,0l/100km wedlug komputera. Spokojnie mozna od 0,2 do 0,4 litra na 100km zaoszczedzic. Przy 265tys km byl robiony pomiar na hamowni, za niedlugo mam zamiar powtorzyc i zobaczycz o ile wzrosl moment obrotowy. 

Artur Pawlus 
Opinia nadesłana dnia: 2012-05-22


Audi A3 1.8T 

Rok produkcji: 1997 
Pojemność silnika: 1,8 
Przebieg: 218 000 km

Na Ceramizer trafiłem przez jedno z forum motoryzacyjnych. Ludzie wypowiadali się różnie na ten temat- a najwięcej do powiedzenia mają Ci, co wcale nawet nie widzieli tego na oczy. Takie opinie należy odrzucać. Sprawdzałem opinie mechaników- zawsze negatywna pytanie czy sprawdzali? -nie. 
Ceramizera dodałem do oleju silnika zimą, i podchodziłem do tego ze sporym dystansem- jeśli nie pomoże to nie zaszkodzi. Auto mam w dobrej kondycji, a zastosowanie ceramizera uzasadniam chęcią konserwacji a nie reanimacji. Efekty widoczne po ok 500 km to zdecydowanie lżejsze odpalanie auta przy ujemnej temperaturze, auto pracuje zdecydowanie delikatniej. 
Po przejechaniu ponad 2-3 tys km znaczny spadek zapotrzebowania na olej. Wcześniej co 1 tys km dolewałem ok 200ml, obecnie po 3 miesiącach nie wlałem ani kropli. Dodam że auto często wkręcam na obroty a zapotrzebowanie na olej w silniku z turbo nikogo nie dziwi. 
Martwiłem sie o wpływ Ceramizera na turbinę-niepotrzebnie. Auto "wstaje" szybciej i czuć wyższy moment obrotowy już przy 1800tys obr/min. Wcześniej było to ok 2tys. Nie zauważyłem spadku spalania- auto wcześniej nie paliło sporo. Trasa to 7l/100, miasto max 10 l/100 i pozostaje na tym poziomie. 
Po przejechaniu ok 2 tys km dodałem ceramizera do paliwa-nie zastosowałem ceramizera jednocześnie i dlatego ciężko ocenić jego wpływ. 
W najbliższym czasie planuję dodać ceramizer do skrzyni i mam nadzieję na także pozytywne efekty. 
Z czystym sumieniem mogę polecić zastosowanie ceramizera głównie w ramach konserwacji a nie reanimacji zniszczonej jednostki napędowej. 
Piotr Brzozowski 
Opinia nadesłana dnia: 2012-06-06 


Audi A4

Rok produkcji: 1998 
Pojemność silnika: 1.8T 
Przebieg: 24 000 km 

Posiadam Audi A4 od ponad 1,5roku jestem w aucie zakochana dbam o każdy szczegół w samochodzie. Ale około 5 miesięcy temu miałam problem auto zaczęło szarpać w trakcie jazdy, przy uruchamianiu auta silnik bardzo głośno się zachowywał, słychać było stukot, często musiałam dolewać olej (raz w miesiącu, czasami dwa w zależności ile jeździłam)Pojechałam do mechanika od razu stwierdził naprawa silnika lub sprzedaż. To drugie nie wchodziło w rachubę, przyszedł czas na wymianę oleju po dokonaniu tej czynności kolega powiedział mi abym dolała Ceramizer. 
WOW po pół-miesiąc odczułam różnice przy odpalaniu silnik ciszej się zachowywał, zaczął równiej pracować silnik bez takich odczuwalnych wibracji. Obroty przestały wariować na postoju jak i w jeździe. Po wlaniu Ceramizer auto ma lepsze przyspieszenie kiedyś rozpędzał się przy 2tys jak załączała się turbina a teraz rozpędza się przy 1700-1800tys obr./min. Po tych pięciu miesiącach dolałąm dwa razy olej. Jestem Bardzo zadowolona, że Ceramizer uratował życie mojemu Audi (mechanik nie wierzy że to ten sam silnik nawet gdy są te same nr silnika-idiota)ale najważniejsze że nie musiałam sprzedawać samochodu i chodzi jak nowonarodzony. Polecam z całą pewnością Ceramizer do silników.
Pozdrawiam
Sylwia Wukowicz Olszanka 
Opinia nadesłana dnia 2013-08-03 


Audi A4

Rok produkcji: 2000
Pojemność silnika: 2,4 V6
Przebieg: 250 000 km

Po zastosowaniu Ceramizera silnik pracuje równo i lepiej się zbiera. Na początku miałem wątpliwości, czy to coś da lecz po przejechaniu 3 tyś km widzę duża różnice zarówno w dźwięku pracy jak i w osiągach. Pozdrawiam, Tomek.
Opinia nadesłana dnia 2013-08-30


Audi A4 

Rok produkcji: 2001
Pojemność silnika: 1,8
Przebieg: 211 000 km

Uszkodzeniu w silniku uległ „moduł”, który według mojej wiedzy nie jest oryginalnie montowany w tym pojeździe. W tym module przepływa ciecz chłodząca wracająca z chłodnicy, znajduje się tam jeszcze przewód do smarowania turbosprężarki. Awaria polegała na pęknięciu przekaźnika ciepła i wymieszaniu się oleju i płynu chłodzącego. W chwili gdy samochód był na warsztacie słyszalne były trzaskania pochodzące z okolic głowicy- prawdopodobnie popychaczy hydraulicznych zaworów.
Po usunięciu usterki, wyczyszczeniu układów smarowania oraz chłodzenia i zalaniu oleju wysokiej klasy włączono silnik, dźwięki pochodzące z popychaczy nie zmniejszyły się. Po 10 min pracy pojawiły się dodatkowe „pukania” pochodzące z rejonu panewek korbowodowych. Z powodu, iż nie jestem zwolennikiem szlifowania wału i zmiany panewek na większe powiedziałem że w tym momencie ryzyko poniesienia kosztów wymiany silnika jest duże. Ewentualne naprawy wału panewek i popychaczy moga nie przynieść oczekiwanego efektu. Powiedziałem ze można zaryzykować i zastosować Ceramizer właściciel po mimo sceptycznego podejścia zgodził się. Po dodaniu dwóch porcji Ceramizera do oleju silnikowego i po około 3 godzinach pracy na biegu jałowym dźwięki zniknęły, a silnik pracuję tak jak powinien.
Na potwierdzenie trwałości działania środka jest to że samochód od w/w zabiegu przejechał 5000 km, właściciel zmienił olej silnikowy i pokonał dodatkowo jeszcze 1200km. A z silnikiem nic złego się nie dzieje.
Opinia nadesłana dnia: 2014-10-14


Audi A4 1.8T 20v 

Doszło do awarii, w której do układu smarowania dostała się woda. Pojazd jechał dalej i dolewano wody do układu chłodzenia.
Gdy samochód pojawił się u mnie słyszałem dźwięk tłukących się popychaczy hydraulicznych zaworów. Po usunięciu usterki i zalaniu silnika nowym olejem dźwięk nie ustąpił - po około 10-15 min na jałowym biegu usłyszałem hałas z dołu silnika. Zlałem olej odkręciłem 1 stopkę korbowodu i zobaczyłem ze panewka jest lekko przytarta, na wale nie było śladów. Po złożeniu wszystkiego i zalaniu silnika gęstszym olejem dodałem Ceramizer do silników zostawiając go na ok 4 godziny pracy na biegu jałowym, po tym czasie nie było słychać żadnych niepokojących odgłosów. Wiem że w/w audi pokonało już 1000 km i wszystko jest w najlepszym porządku oraz zaleciłem dodać jeszcze jedną dozę Ceramizera. 
Pozdrawiam Damian Szot
Opinia nadesłana dnia 22.09.2014


Audi 100 2.0 TD (1989 rok) 

Zastosowałem ceramizery w dwóch samochodach - Audi 100 2TD diesel z 1989 r. o przebiegu ok. 220000 km, przynajmniej tyle ma na liczniku, drugi benzyna z LPG gaźnikowy Peugeot 309 z 1988r. o przebiegu 198000 km. W obu pojazdach nastąpiło znaczące wyciszenie pracy silników, poprawiła się płynność i elastyczność pracy silników, a nawet zmniejszyło się zużycie oleju, zużycie paliwa także nieznacznie uległo poprawie tzn. nastąpiło nieznaczne obniżenie zużycia zarówno oleju napędowego jaki i LPG chociaż w przypadku LPG zużycie spadło w większym stopniu, ponieważ przed zastosowaniem Ceramizera zużywał średnio ok. 8,5- 9,5 LPG, a po spadło do 7,5- 8 litra !!!! Zachowania samochodów po dodaniu waszego preparatu: w znacznym stopniu już po przejechaniu ok. 500 km pracowały dużo ciszej i poprawiło się przyśpieszenie. Nie dolewałem po zastosowaniu Ceramizera żadnych innych środków. Co do skrzyni biegów - zastosowałem ceramizery w Peugeocie 309 ponieważ zdarzały się trudności; nieraz podczas wrzucania 3 biegu skrzynia pracowała jakby była przeciążona, pomimo iż zalana była świeżym olejem - po zalaniu preparatu i zastosowaniu się do zaleceń - biegi zaczęły wchodzić delikatnie po przejechaniu już około 350 km. Mogę powiedzieć, że jestem więcej niż zadowolony z zakupu i funkcjonalności waszych środków. Są, pomimo iż w to nie wierzyłem że coś pomoże naprawdę skuteczne !!! - Wniosek, że Ceramizer pomógł w przypadku skrzyni i silników !! Trudno natomiast jest mi ocenić środek do paliwa ponieważ mógł on mieć wpływ razem z ceramizerem, który dodany był do oleju w silniku i dlatego nie mogę się wypowiedzieć na jego temat. Niestety nie mam skanów z pomiaru ciśnienia sprężania ( nie miałem dostępu do przyrządów). Obserwacji dokonałem po raz pierwszy w maju 2005 na samochodzie Audi 100, a na Peugeocie w miesiącu lutym 2006. 
Z poważaniem 
Andrzej Wiśniewski 


Audi 100 TD

WIELKI POZYTYW!!! Wysyłka super expresowa. Audi 100TD 450000km, po przejechaniu 650km przestała mrugać kontrolka smarowania oleju na jałowych obrotach, silnik lepiej pracuje i łatwiej odpala. Polecam!!! 
jandaw1 


Audi 100 2.8 E

Audi 100 2,8E. Wykonałem pomiar ciśnienia przed (212000 km): 1) 10,5 2) 11,0 3) 10,5 4) 12,5 5) 10,5 6) 11,0. Średnio wychodzi 11,0. Po (215000 km): 1) 12,0 2) 11,0 3) 12,0 4) 11,5 5) 12,0 6) 12,5. Średnio wychodzi 11,83.
APG 


Audi 100 C4 2.3 l. (1992 rok)

Posiadam samochód Audi 100 typ C4 2.3 litra benzyna+gaz z 1992 roku. Przebieg samochodu trudny do ustalenia, pewnie dobrze ponad 300 tyś kilometrów. Zastosowałem ceramizer do silnika w ilości dwóch dawek, zgodnie z instrukcją drugą dawkę dodałem po przejechaniu ok 500 kilometrów od pierwszej dawki. Nie wykonywałem pomiarów ciśnienia z braku czasu.
Moje spostrzeżenia są następujące :

  1. Dużo cichsza praca silnika
  2. Silnik pracuje równomiernie i praktycznie bez wibracji
  3. Umilkły hydrauliczne popychacze zaworów
  4. Rozruch zimnego silnika po nocy przebiega dużo sprawniej i nie ma tej charakterystycznej pracy "na sucho" bez oleju
  5. Poprawiła się elestyczność silnika

Poprzedni właściciel auta po tym jak usłyszał prace silnika spytał się czy wymieniałem silnik albo robiłem remont bo tak cicho to on nie pracował :) mam zamówiony jeszcze ceramizer do skrzyni biegów, zobaczymy jakie będą efekty.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z ceramizera i mogę go polecić innym użytkownikom.
Data otrzymania opinii: 3.04.2008r.

Dalsza część opinii otrzymana 11.6.2008r.:
Po pozytywnych wynikach z użyciem ceramizera do silnika postanowiłem zastosować ceramizer do skrzyni biegów. Skrzynia była zalana olejem syntetycznym, przed wyjazdem na urlop dodałem 1 dawkę ceramizera do skrzyni. Od tego czasu przejechałem ok 4 tyś kilometrów, biegi wchodzą bez oporów, nawet przełączając bez sprzęgła :) skrzynia działała raczej cicho a teraz już jej praktycznie nie słychać. Wynik jest tym bardziej pozytywny, że dałem 1 dawkę na 2,4 litra oleju a jest to skrzynia razem z przekładnią! Polecam nawet jeśli komuś wydaje się, że jego skrzynia pracuje bez problemów! 
Paweł Adamik 


Audi 80

Witam, jestem pozytywnie zaskoczony wynikiem działania ceramizera, użyłem go do skrzyni biegów audi 80 o przebiegu 240.000km. Co prawda działanie odczułem dopiero po przejechaniu 1000km, ale za to bardzo pozytywnie, skrzynia chodzi znacznie ciszej i zniknął zgrzyt przy przełączaniu 2 biegu, o dziwo ustały też lekkie wycieki z tylniej części skrzyni. Warto czasami skorzystać z nowości technicznych pojawiających sie na rynku. Produkt w całej krasie spełnił moje oczekiwania, jestem z niego zadowolony i polecam go wszystkim moim znajomym. Przesyłka była natychmiastowa i miły kontakt, POLECAM ! 


Audi 80 2.0 E B4 (1994 rok)

Witam serdecznie.
Z ceramizerem pierwszy raz spotkałem sie na witrynie internetowej poszukując środka na zmniejszenie poboru oleju w samochodzie marki "Audi 80 B4 2.0 E 85 KW 94 rok". Samochód kupiłem w Niemczech przebieg 160000 km udokumentowany. Samochód na benzynie osiągał na niemieckich autostradach praktycznie 220 km/h (co oczywiście sprawdzałem nie zagrażając nikomu w żaden sposób). Zdziwił mnie natomiast duży pobór oleju na trasie. Czytając uważnie posty i opinie na temat tego produktu postanowiłem sie skusić i wypróbować "Ceramizer do silnika". Przed podaniem ceramizera silnik mojego samochodu na 1000 km pobierał mi praktycznie do pół litra oleju z czego nie byłem zadowolony, próbowałem zmieniać oleje, ale nic przez to nie osiągnąłem. W związku z tym postanowiłem wymienić uszczelniacze. Po tym zabiegu pobór oleju znacznie sie zmniejszył, ale i tak nie byłem zadowolony z tego do końca, ponieważ samochód w dalszym ciągu pobierał mi do 0,3 oleju. Po tych wszystkich zabiegach kupiłem i zastosowałem ceramizer. W początkowym okresie jeździłem po mieście. Po przejechaniu ok 500 km byłem miło zaskoczony, ponieważ oleju ubyło mi zaledwie 2 mm na bagnecie, praca silnika w nieznacznym stopniu sie wyrównała, a silnik w samochodzie pracował lżej. Po przejechaniu kolejnego 1000 km nie zauważyłem żadnego poboru oleju na mieście w samochodzie:) z czego bardzo sie ciesze. Niedawno sprawdziłem samochód na trasie, przy prędkości do 140 km/h, samochód nie pobiera mi praktycznie oleju. Powyżej tej prędkości samochód pobiera olej, ale zaledwie 0,2 na ok 1000km z czego jestem zadowolony:). Oczywiście zapomniałem dodać, że po przyjeździe do kraju samochód został przerobiony na LPG i na trasie spalanie gazu po zastosowaniu ceramizera wynosi od 10 do 11 l/100km, a na benzynie od 7- 8 l/100km :). Życzę innym kierowcom podobnych odczuć po zastosowaniu ceramizerów !!! Pozdrawiam serdecznie, 
Tomek z Tarnowa 


Audi 1.8 S B3

Opisze moje wrażenia co do Audi B3 1.8 S. Auto ma przebieg 240tys km. Jeżdze autem prawie rok i powoli zaczynam go poznawać, jedyne co mnie niepokoiło to hucząca skrzynia, może przeciążona, bo szum wzrasta podczas przyspieszania i hamowania silnikiem szczególnie na 3 biegu. Mimo że przejechałem od momentu zaaplikowania ceramizera zaledwie 300 km szum minimalnie sie zmniejszył, biegi wchodzą lżej, i wydaje mi się że opory toczenia się zmniejszyły! Mój brat który jezdźi moim samochodem rzadko, mówił że jest znacznie lepiej. Przestrzegałem dokladnie zaleceń i mam nadzieje że coraz większe efekty przyniesie inwestycja w ceramizery. Profilaktycznie zastosowałem preparat do paliwa i silnika. Co do uszlachetniacza do paliwa trudno mi stwierdzić działanie gdyż jeżdzę na LPG, a teraz przejechałem 500km na pb95 z ceramizerem, a wiadomo że silnik zasilany LPG jest troche słabszy. Wyrażną natomiast różnice poczułem już po kilkudziesięciu kilometrach po zastosowaniu preparatu do silnika. Silnik się wyciszył i pracuje równiej, jakby lżej, zdecydowanie preparat DZIAŁA! Jestem nadgorliwy i ciągle jeżdże spokojnie tak do 3000obr/min:( Obawiam się tylko że mogłem zastosować zaniżoną dawke do skrzyni bo kto wie czy te 240000km na liczniku to prawda. Po przejechaniu 1500 km bedę chciał dodać kolejną opinie, po zakończeniu obróbki. Mam nadzieję że zaoszczędzę dzięki Waszym produktom pieniędzy na wymiane skrzyni biegów a to kilkukrotnie większy koszt. 
Pozdrawiam, Marcin Pasicki,Fajsławice 


Audi 80 B3 (1988 rok)

Po przeczytaniu w internecie wielu pochlebnych opinii na temat Waszych produktów i w związku z pewnymi niedomaganiami silnika 1.8 w moim audi 80 b3 z 1988 roku, zdecydowałem sie sam przekonać o działaniu oferowanego ceramizera do silnika. Po otrzymaniu przesyłki akurat nadarzyła mi sie świetna okazja - trasa 260km z Bydgoszczy do Warszawy. Stosując sie do zaleceń zaaplikowałem zawartość tubki do rozgrzanego silnika i po 10 minutach na biegu jałowym wyruszyłem w trasę, prawdę mówiąc bez wygórowanych nadziei. I faktycznie, nie odczułem żadnej zmiany....aż do momentu drogi powrotnej. Wielce pozytywne było moje zdziwienie, że silnik zapalił po krótszym rozruchu i chodził zdecydowanie ciszej, lecz radość dosięgła zenitu gdy po raz pierwszy po roku posiadania tego audi z lekkością wyprzedziłem na V biegu! Co więcej, uciszył sie nawet jeden "cykający" hydro-popychacz zaworowy w głowicy, więc niezmiernie ucieszyłem się, że odszedł koszt jego wymiany. Niestety nie posiadam wykresu ze stacji diagnostycznej, ale przy kupnie samochodu we własnym zakresie dokonałem badania ciśnienia sprężania, wahało się między 9.5 - 12 bar (przebieg 270.000km). Po zastosowaniu ceramizera ponowiłem test i różnica zmniejszyła się do 10.5 - 12 bar!! Silnik pracuje równiej, lżej wkręca się na obroty, jest zauważalna poprawa dynamiki i spalanie w trybie miejskim spadło z 10,5-11 l/100km do 9-9.5 l/100km (benzyna) ! Zaznaczę, że zamówiłem 4 opakowania ceramizera, również do samochodu Ojca i dwóch kolegów. W ich przypadku zauważone były analogiczne rezultaty. W aucie Ojca miał to być raczej zabieg kosmetyczny, gdyż jego Opel Astra 1.6 z 1998 roku miała tylko 70.000km przebiegu i chodziła bez zarzutu, ale nawet w tym przypadku wzrost dynamiki był conajmniej zauważalny. Wszyscy jesteśmy w pełni zadowoleni z zastosowania produktu i możemy potwierdzić, ze ceramizery naprawdę działają. W tak przystępnej cenie otrzymanie tak szerokiego spektrum korzyści to po prostu strzał w dziesiątkę. Preparat zastosowałem w listopadzie 2005. Największą różnice zauważyłem po przejechaniu pierwszych 260km, w następnych kilometrach następowało normowanie pracy silnika.W tej chwili od zastosowania ceramizera przejechałem w przybliżeniu 10.000km, poprawione parametry silnika wciąż się utrzymują, nie nastąpiła żadna usterka silnika, wszystko chodzi jak w zegarku. 
Z pełną odpowiedzialnością polecam zastosowany przeze mnie ceramizer do silnika i oświadczam, że zawarte tu opinie są to moje własne i całkowicie prawdziwe spostrzeżenia. 
Z poważaniem
Radosław Jakubowski 


Audi 80 1.6 TD (1991 rok) 

Witam wszystkich i pozdrawiam producentów ceramizera. Posiadam samochód AUDI 80 1.6 TD 1991r. Wymieniłem w nim pierścienie i panewki na korbowodach. Po dotarciu mimo to silnik miał tak zwaną turbo-dziurę. Postanowiłem wlać ceramizera. Po 1000 km zorientowałem się że turbo-dziura zanika, a silnik lepiej przyśpiesza. Wlałem do skrzyni i wyciszyła się o połowę. Wlałem do wspomagania, bo było słychać piski przy skręcaniu,i cały czas dziwnie buczało. Po roku czasu od momentu wlania ceramizera piski i buczenie zniknęło. Teraz będę regenerował swoja wypracowaną kątówkę. Wiele osób namówiłem na ceramizery, i każdy jest zadowolony. Jak to miło zobaczyć jak się coś w naszym autku samo regeneruje.Pozdrawiam. Dariusz Wójcik Opinia nadesłana dnia 18.11.2007 

 


Audi 80 1.6 TD (1990 rok) 

Jestem posiadaczem Audi 80 1.6 turbo diesel. Samochód ma przejechane ponad 230tys km. Od dłuższego czasu dawało się odczuć że skrzynia biegów po ruszeniu potrzebuje kilku kilometrów żeby zmiana biegów odbywała się płynnie bez wyczuwalnych oporów. Na początku zmieniłem tylko sam olej w skrzyni biegów, ale nie wiele pomogło. W końcu kuzyn namówił mnie żebym spróbował ceramizera. Wlałem jedną dawkę ceramizera. Po przejechaniu ok 2tys km można było zaobserwować że zmiana biegów odbywa się płynniej i okres pracy skrzyni biegów na \"sucho\", zaraz po uruchomieniu auta, zdecydowanie się skrócił. Na pewno będzie to bardziej odczuwalne w zimie przy niższych temperaturach.
Pozdrawiam, Łukasz
Opinia nadesłana dnia 05.09.2008r.


Audi 80 2.3 (1992 rok) 

Marka: Audi
Model: 80 B4
Rok produkcji: 1992
Silnik: benzynowy
Pojemność: 2309 cm3
Ilość cylindrów: 5
Pomiar był wykonywany tym samym przyrządem za każdym razem aby zminimalizować błędy pomiaru. 
Ze względu na trudny dostęp i możliwości przyrządu pomiar ciśnień sprężania wykonywany był na trzech ostatnich cylindrach  tzn 3,4 i 5.

Data pomiaru Stan licznika Dystans od  czasu aplikacji Cyl 3 Cyl 4 Cyl 5
2005-02-24 219486 0 12 12 11
2005-03-11 220297 811 12 12 11
2005-04-08 221723 2237 13 13 13


Bez względu na rzeczywistą wartość ciśnienia sprężania widać ewidentną poprawę szczególnie na 5 cylindrze. Ciśnienia sprężania zostały wyrównane na wszystkich cylindrach. 
Mimo iż jestem nastawiony bardzo sceptycznie do wszelkich cudownych środków dodawanych do płynów mających poprawić smarowanie (zmniejszyć opory itp.), czy ogólnie pracę silnika, w tym wypadku jestem naprawdę zaskoczony.  
Pozdrawiam
Paweł G.
Data otrzymania opinii - 04.2005 


Audi 80 1.6 Diesel (1983 rok)

Ceramizer zastosowany w ilości jednej dawki do silnika i do paliwa, silnik o przebiegu trudnym do ustalenia. Zmniejszyło się dymienie, ułatwiony rozruch silnika i delikatne wyciszenie pracy. Jest to kolejny samochód w którym zastosowałem Ceramizer i we wszystkich przypadkach efekt jest bardzo pozytywny!
Paweł Adamik
Opinia nadesłana dnia 05.11.2008r. 


Audi 80 B4

Rok produkcji: 1993
Pojemność silnika: 2.0 ABK 
Przebieg: 222 768 km 

Witam-auto kupiłem w sierpniu tego roku(2011)od starszego pana, zrobiłem wymianę oleju i dodałem ceramizer. Po przejechaniu 500 (w tym 200 zgodnie z instrukcją, bo to bardzo ważne) praca silnika wyrównała się oraz wyciszyła, spodziewałem się jednocześnie że ustanie głośna praca samoregulatorów zaworowych (tzw. szklanek), ale niestety nie (nie wiem czy przebieg mojego auta jest autentyczny: 222 768 km być może ma więcej kilometrów "natłuczone" i jeden ceramizer nie pomoże aczkolwiek instrukcja podaje że przy porannym uruchomieniu słychać 3 do 5 sekund "szklanki", zanim napełnią się olejem) -jeździłem już kilkoma autami z grupy VW z takim samym silnikiem 2.0 i nie było tego efektu (oczywiście na moim ulubionym oleju „C” magnatec 10w40). Reasumując, po dodaniu jednego ceramizera już pojawiają się efekty dodam jeszcze jeden (zaszkodzić NIE zaszkodzi , a czy pomoże to się okaże po pełnym cyklu ceramizacji) na pewno podzielę się wrażeniami - pozdrawiam - fan motoryzacji Andrzej. Ps. Nosze się z zamiarem dodania ceramizera do motocykla, ale to w przyszłym sezonie (2012), tez podzielę się wrażeniami jakie skutki przyniósł - szerokości Kierowcy :)))) 
Andrzej Jarema
Opinia nadesłana dnia 22.11.2011 


Audi 90 2.3 (1991 rok)

Witam. 
Zakupiłem wszystkie trzy, do silnika benzynowego (wraz z dodatkiem do paliwa) Zastosowanie tego preparatu zdecydowanie poprawiło włączanie biegów - to dodatek do skrzyni biegów. dodanie do oleju silnikowego spowodowało jakby cięższą początkowo pracę silnika... jednakże po przejechaniu wymaganych 1500 km przy określonych obrotach praca stawała się równiejsza i cichsza.... przypomnę, że mój silnik ma przejechane ponad 300 tys. km i ma 5 cylindrów ( Audi 90 2,3 136 KM r. pr. 1991). Przy mrozach -30 st. nie było najmniejszego problemu z rozruchem silnika. Jestem zadowolony z preparatu i poleciłem go rodzinie i znajomym. Zdał egzamin w zupełności..
Robert Jońca


Audi A4 2.6 (1996 rok)

Witam
Miło mi, że mogę podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Ceramizer zastosowałem do silnika 2,6 V6 w modelu Audi A4 96r. Pojazd po stłuczce stał 2 lata na zewnątrz / pod chmurką /. Przebieg 120tys. km. Po naprawie prawego przodu i jednej z głowic, zasugerowano mi zabezpieczenie silnika jakimś preparatem. Reszty sam się dowiedziałem i z wielu dostępnych wybrałem "Ceramizer". Po przejechaniu 20tys. km pojechałem do Autoryzowanego Serwisu Audi w celu sprawdzenia silnika i jego oceny. Okazało się, że silnik jest sprawny w 100%, tym samym jego parametry są wzorcowe. 
Dzięki.
Pozdrawiam.


Audi A6 2.8

Witam Państwa.
Jakiś czas temu zdecydowałem się na zakup ceramizera, który podobno - tak było napisane w aukcji - ma bardzo dobre działanie na silnik. Nie będę ukrywał, że z pewną dozą niedowierzania wlewałem cudowny preparat do silnika swojego samochodu. Mam Audi A6 2.8 V6, któremu w zasadzie niczego nie brakowało: silnik chodził do czasu wlania ceramizera bez problemów, nie było większego problemu z odpalaniem nawet przy niskich temperturach, silnik był dosyć cichy itd. Dlatego zastanawiałem się co jeszcze może się polepszyć. A jednak. Po wlaniu ceramizera przez około 2 tysiące kilometrów nic szczególnego się nie działo. Natomiast po przejechaniu ok 2 tkm. zauważyłem, że silnik jakby lżej zaczął chodzić. Czas ten zbiegł się z największymi mrozami. Silnik mimo bardzo niskiej temperatury na zewnątrz zaczął zapalać jakby nie miał w ogóle żadnych oporów. Przedtem przy mniejszych mrozach zapalał trochę ciężej. Zauważyłem też, że silnikowi jakby przybyło parę źrebaczków pod maską. Zdecydowanie żwawiej reaguje teraz na naciśnięcie pedału gazu i na pewno jest cichszy. Po wlaniu ceramizera i przejechaniu około 3,5-4 tkm. silnik zaczął również pracować równiej tak jakby sam się wyregulował. Skończyło się niewielkie "pływanie" obrotów które czasami się zdarzało. Nie wiem co dokładanie stało się w silniku ale problem się skończył i to jest najważniejsze. Wspomnę jeszcze o niewielkim spadku spalania. Przedtem w mieście samochód palił ok. 16.5 ltr. gazu w tej chwili rzadko wychodzi powyżej 15 bez zmiany stylu jazdy. Na trasie spalanie również spadło o około 10-12%. Podsumowując. Kupno ceramizera jest bardzo dobrą inwestycją. Ceramizer naprawdę działa i daje pełne zadowolenie aczkolwiek trzeba się uzbroić w cierpliwość i dokładnie obserwować samochód. Mi zwrócił się już dawno - oszczędność paliwa i gazu - i dał sytysfakcję z użytkowania. Zresztą najlepszym tego dowodem jest to że kupiłem już kilka sztuk. I jeszcze jedno. Nie są to ostatnie ceramizery które kupiłem.
Obserwacji dokonał Maciej Gorzkiewicz - zadowolony użytkownik ceramizera.


Audi A6

Rok produkcji: 1998
Pojemność silnika: 1,9 TDI

Jestem posidaczem Audi A6 z silnikiem 1,9TDI 1998r. Od pewnego czasu auto zaczeło szarpać i przerywać oraz samo podczas jazdy zmieniało obroty. Po wizycie w zakładzie zajmującym się diagnostyką silników diesla, mechanik stwierdził że uszkodzony jest nastawnik pompy wtryskowej i to on jest przyczyną nierównej pracy silnika (koszt naprawy 700zł). Po tej wizycie jeszcze miesiąc jeździłem z uszkodzonym nastawnikiem, aż natrafiłem w internecie na stronę www.ceramizer.pl . 

Po przeczytaniu opinii użytkowników zakupiłem trzy ceramizery SILNIK-PALIWO-WSPOMAGANIE KIER. Po zaplikowaniu dawki PALIWO + SILNIK i po przejechaniu 800km auto zaczęło normalnie pracować, wszystkie objawy świadczące o uszkodzonym nastawniku znikneły. Jeśli chodzi o silnik, auto stało sie bardziej dynamiczne, spadło zużycie paliwa, przy porannym odpalaniu silnik pracuje cicho. Po konsultacji z tym samym mechanikiem padło stwierdzenie że to przypadek i że żaden środek zaaplikowany do paliwa nie jest w stanie naprawić nastawnika pompy wtryskowej. Ale jak wiadomo w mechanice nic nie jest dziełem przypadku. Od tego momentu przejechałem 12000tys km i objawy świadczące o nastawniku nie wróciły. Osobiście jestem zadowolony z produktów waszej firmy i polecam innym. W przyszłym tygodniu będę testował ceramizer w BMW E30 325i oraz w motocyklu HONDA TRANSALP.
Kamil D.
Opinia nadesłana dnia 27.07.2009r. 


Audi A6 2.5 TDI

Rok produkcji: 1996
Przebieg: 317 000 km

Po dokładnym przestudiowaniu zasady działania i opinii użytkowników o ceramizerach, zdecydowałem się zastosować do mojego dobrze dotartego silnika (zużycie oleju poniżej 1L na 15 000km). Ponieważ trudne byłoby utrzymanie małych obciążeń i niskich obrotów na dystansie 200km (głównie jazda w mieście) zdecydowałem się na 15min + 4h pracy na biegu jałowym silnika. Samochód pracował, a ja monitorowałem okresowo czy wszystko jest OK. Podchodząc do samochodu co około 40min zauważałem że charakter pracy silnika wyraźnie się zmienia. Wyraźnie wyciszyły się wszelkie \"twarde - metaliczne\" odgłosy pracy silnika. Silnik pracuje bardziej płynnie i miękko, co w Dieslu z wtryskiem bezpośrednim jest wyraźnie odczuwalne. Wraz z narastającym przebiegiem pozytywny efekt utrzymuje się. Innym efektem jest większa lekkość nabierania obrotów przez zimny silnik, wyraźnie odczułem zmniejszenie oporów wewnętrznych pomimo że jeżdżę na bardzo dobrym oleju 0W40 który nie klei silnika na zimno.
Tomasz Praszkiewicz
Opinia nadesłana dnia 6.3.2011r. 


Audi A6 1.9

Rok produkcji: 1999
Przebieg: 220 000 km

Ceramizer stosowałem nie tylko w audi ale również w innych autach zarówno silnik jak i skrzynia biegów w silnikach diesla cichsza praca i lepsze odpalanie w niskich temp. Ceramizer najbardziej zaskoczył mojego znajomego który jeździł bmw 318is problemy z włączaniem 2 biegu wymienione sprzęgło olej w skrzyni i nic 800zł na marne, dopiero ceramizer do skrzyni biegów pomógł po przejechaniu 500 km widoczne były efekty a po 1000km usterka całkowicie zniknęła. Także ja jestem przekonany w 100% ze ten produkt spełnia swoje zadanie. Pozdro KAMIL WGR
Kamil Dominiak
Opinia nadesłana dnia 12.5.2011r. 


Audi A8

F.H. PROFI Grupa ABEG – GERMANY Łożyska toczne

Szanowni Państwo:
Chcemy Państwu podziękować za sprzedaż tak wspaniałego preparatu jakim jest CERAMIZER. Stosujemy w naszej firmie od kilku lat do wszystkich samochodów z rewelacyjnym skutkiem. 

Ratował nam nawet samochód Opel Omega MV6 który jeżdżąc na LPG zatarł wtryski paliwa, serwis orzekł do wymiany, jednak zastosowaliśmy ceramizer do paliwa i wtryski zregenerowały się i pracują idealnie. Spadła nam awaryjność samochodów, zmniejszyło się spalanie, nie dymią nawet z dużymi przebiegami, ciszej pracują, nie przegrzewają się nawet w ekstremalnych warunkach, a mieliśmy z tym problem wcześniej. 

Nie boimy się stosować do samochodów nawet wyższej klasy, zastosowaliśmy do AUDI A8 z rewelacyjnym skutkiem, poprawa elastyczności, cicha praca, mniejsze zużycie paliwa, spadła toksyczność spalin. Teraz decydujemy się na kompleksowe zastosowanie w MERCEDESIE S-500 najwyższej klasy samochód z potężnym silnikiem, samochód jest w 100 % sprawny, nie pobiera nic oleju, stosujemy profilaktycznie, aby służył długo i bezawaryjnie, do oleju trzy dawki (8 litrów), do paliwa 2 dawki na 85 litrów, do wspomagania 1 dawka, do skrzyni NIE AUTOMAT. 

Dziękujemy i życzymy Firmie VIDAR rozwoju i sukcesów, bo sprzedawany produkt jest tego wart.
Prezes
Krzysztof Błach 
Data otrzymania opinii: 04.02.2009 


Audi S6

Rok produkcji: 1995
Pojemność silnika: 4,2
Przebieg: 290 000 km

Z cała pewnością mogę potwierdzić zalety Ceramizera. Ponieważ mój silnik ma wzorcowe parametry, ten cudowny "elixir" zalałem tylko czysto profilaktycznie, ale otrzymałem coś w zamian począwszy od mniejszego spalania, przez cichszą pracę, aż po czyściejsze spaliny. Olej jest nadal klarowny, temperatura silnika w normie - żadnych skutków ubocznych. Niebawem planuję odbudować kolejny model jakim jest klasyk V8. Na 123% użyję Ceramizera. Środek został przetestowany przeze mnie, tak więc żadna reklama czy też dereklama nie zmieni mojego poglądu na stan faktyczny. Jazdy bez oleju nie testowałem, bo ten środek nie został stworzony do tego aby jeździć bez oleju, ale aby go ewentualnie zabezpieczyć. Profilaktyka jest łatwiejsza niż leczenie z którym Ceramizer również daje sobie radę. Przykładem może być silnik Audi 2,2T mojego znajomego. Kompresja bardzo rozbieżna od 7,5 do 11Bar. Po Ceramizacji na każdym z 5 cylindrów osobiście zmierzyłem 11,3Bar. Z czystym sumieniem mogę polecić ten środek nawet do Skody Favorit :o) 
Pozdrawiam Adrian Mielnik
Opinia nadesłana dn. 4.07.2011 


Audi S6

OSTATNIO PRZEZ ROK MĘCZYŁEM SIĘ Z ZAWOREM ZWROTNYM HYDRAULIKI WSPOMAGANIA HAMULCA W MOIM AUDI S6 (ZACINAŁ SIĘ CZĘSTO I NIE TRZYMAŁ CIŚNIENIA PRZEZ TO NIE BYŁO WSPOMAGANIA) DODAŁEM PREPARAT I WIĘCEJ SIĘ TA SYTUACJA NIE POWTÓRZYŁA..CUD??
retrov 


Nie ma opinii o zastosowaniu w Twoim modelu?

Zobacz wszystkie opinie (ponad 250 stron, format PDF) użytkowników ceramizerów. Po kliknięciu odczekaj kilkanaście sekund.

 

Zaufali nam